Nieuws

Het laatste nieuws over

SCHIK op de scholen!
12 May 2016

De basisscholen van Schoorl en Groet vormen een belangrijke rol bij ons evenement en hebben nu al veel voorbereidings SCHIK in KUNST!

De scholen van Schoorl, de groepen 5 en 6 van Het Klimduin en de Teun de Jager, zijn heel enthousiast betrokken! Dit betekent dat er ca. 100 kinderen zullen deelnemen aan een door SCHIK geplande kunstroute, vooruitlopend op het kunstweekend. Tijdens deze route, in aanloop naar de grote kunstroute, zullen de kinderen kennis maken met schildertechnieken en boetseertechnieken.

Met de cultuurcoaches van genoemde scholen en onder deskundige begeleiding  gaan de kinderen een beeldend kunstwerk maken. De gemaakte kunstwerken zullen tijdens het SCHIK in KUNST weekend van 11 en 12 juni  worden geëxposeerd.

In het kader van een breder stuk kunsteducatie biedt SCHIK deze kunstroute aan de scholen aan. Hiermee komen de leerlingen in aanraking met meerdere kunstdisciplines in de eigen leefomgeving.

Aan deze kunstroute voor de basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 werken Atelier de Groet, Commer-In, Atelier Harry Kuijten en  De Groene Lantaarn geheel vrijblijvend mee. Ook zal het klimduin van Groet als lokatie gebruikt worden.

Er wordt voornamelijk aandacht gegeven aan het maken en het opzetten van een kunstwerk,  het kijken in perspectief, het tentoonstellen en exposeren van gemaakte kunst en er zal een puzzeltocht over kunstwerken zijn.