Evenement

Over schik in kunst

SCHIK op de Scholen 2018!

Kinderen en kunst vormen een belangrijke rol bij ons evenement en hebben erg veel voorbereidingsSCHIK!

De  groepen 5 en 6 van Het Klimduin en De Teun de Jager worden elke keer enthousiast betrokken! Dit betekent dat er ca. 100 kinderen  deel namen aan de geplande "scholenkunstroute". Tijdens deze route, in aanloop naar het evenement, konden de kinderen, net als in 2016, kennis maken met schildertechnieken en boetseertechnieken en konden zij kennis maken met de kunstenaars!

Met de cultuurcoaches van "Het Klimduin" en de "Teun de Jager" en onder deskundige begeleiding, gaan de kinderen creatief aan de slag. In het kader van een breder stuk kunsteducatie biedt SCHIK dit aan de scholen aan. Hiermee komen de leerlingen in aanraking met meerdere kunstdisciplines in de eigen leefomgeving.

Aan deze scholenroute werken Atelier de Groet, Commer-In, Atelier Harry Kuijten, Beeldig van Caat en  De Groene Lantaarn geheel vrijblijvend mee. 

 

 

Er is aandacht besteedt aan het maken en het opzetten van een beeldend werkstuk, het kijken in perspectief, het tentoonstellen en exposeren ervan en het oplossen van de puzzeltocht over kunstwerken.

De kinderen bezochten 3 van de 5 lokaties en is per kind 1 werkstuk gemaakt.

Een tweetal opmerkingen van de kinderen in 2016 willen wij u niet onthouden, ze waren verbaasd over zichzelf:

" Dit is nog leuker dan een ochtend voetballen...."

" Ik wist niet dat ik zo creatief was met klei....."

 

In aanloop naar het programma van SCHIK  2018 kregen de kinderen van de Teun de Jager het thema: De omgeving van de school.

 

Basisschool Teun de Jager.

U vindt basisschool Teun de Jager aan de Molenweg 11 in Schoorl.

Onder leiding van hun cultuurcoach werken de kinderen aan het thema.
Zie hieronder een aantal foto's hoe zij onder begeleding van Manou aan het kleien zijn geslagen in de wei. 

Tijdens het Schik in Kunstweekend zijn de werken tentoongesteld en hebben wij allemaal kunnen genieten van de gedichten en de gemaakte schilderijen en kleifiguren.