Evenement

Over schik in kunst

Over het evenement

Het Schik in Kunstweekend.

 

SCHIK is in 2015 opgezet door een groep enthousiaste kunstliefhebbers om de beeldend kunstenaars van Schoorl de gelegenheid te geven hun werk te exposeren ongeacht of je beroeps- of amateurkunstenaar bent.

Denk hierbij aan schilderijen, beelden, bronzen beelden of beelden van keramiek, fotografie of glaskunst.

Een beoordelingscommissie en het bestuur van Schik beoordelen of het aangeboden werk toegelaten wordt. Dit om een zo interessant mogelijke route samen te kunnen stellen.

Deelnemers stellen eigen (of andermans) tuin, atelier of woning open voor bezoekers. De winkeliers en horecagelegenheden bieden daarnaast ook ruimte aan exposanten. Deze locaties zullen herkenbaar zijn aan de geel/rode Schikvlag.

Centraal in de route staat de overzichtstentoonstelling van werken van de kunstenaars in Dorpscentrum de Blinkerd aan de Heereweg 150. Hier is van elke deelnemer een werk aanwezig.

Wie kunnen meedoen met SCHIK?

Om deel te kunnen nemen aan SCHIK is geen (kunst)opleiding vereist, maar dien je als kunstenaar wel (semi)professioneel of als serieus amateurkunstenaar met kunst bezig te zijn.

Deelnemende kunstenaars dienen in enige vorm aan Schoorl gebonden te zijn. Dit kan zijn omdat je in Schoorl geboren, getogen of woonachtig bent, of bij een KvK-geregistreerde (Schoorlse) instelling lessen in beeldende kunst volgt. 

Wanneer vindt Schik plaats?

Alle "even" jaren, het 2e weekend van juni. In 2022 is dat het weekend van 11 en 12 juni.

Zijn er kosten aan deelname verbonden?

Aan elke deelnemende kunstenaar aan SCHIK  vragen we een bijdrage in de marketingkosten van € 15,00. De vlag die je locatie aangeeft is in bruikleen, hiervoor vragen wij een borg van € 15,00.

Bezoekers kunnen overal gratis terecht.

 

Mocht je geïnspireerd raken door ons enthousiasme en voldoe je aan de voorwaarden? Meedoen is voor 2022 helaas te laat maar het weekend voor 2024 staat al op de agenda. Informatie hierover volgt eind 2023 op deze website.

SCHIK heeft geen eigen vermogen en is in de financiering geheel afhankelijk van subsidies, giften, sponsoren en donateurs.

Mocht je na het lezen van bovenstaande nog vragen hebben, dan kun je die mailen naar het secretariaat : secretaris@schikinkunst.nl