Evenement

Over schik in kunst

Over het evenement

Wie en wat is SCHIK?

 

SCHIK is de afkorting van Schoorlse Inspirerende Kunsten, en staat voor plezier hebben in kunst.

SCHIK is in 2015 opgezet door een groep enthousiaste kunstliefhebbers, om de beeldend kunstenaars van Schoorl, zonder podium, de gelegenheid te geven  hun kunst te exposeren, ongeacht of je beroeps- of amateurkunstenaar bent.

SCHIK richt zich op de beeldende kunst, denk hierbij aan schilderen, beeldhouwen, bronzen of keramieke beelden, fotografie of glaskunst.

Wij zijn van mening en weten nu inmiddels door de zeer geslaagde editie van 2016, dat ons mooie Schoorl heel veel kan laten zien!

Tijdens onze eerste kunstroute is dan ook volop genoten van de kunst in combinatie met de mooie lokaties en de natuur.

De voorbereidingen voor de opening op 8 juni en de kunstroute op 9 en 10 juni 2018 zijn in volle gang! De deelnemers zijn bekend!

Middels de open atelierroute/kunstroute tijdens het SCHIK-weekend, op zaterdag 9 en zondag 10 juni, kunnen de bezoekers de kunstenaars ontmoeten en kunnen zij hun kunstwerken bewonderen. 

De  kunstenaars zorgen zelf voor een locatie en stellen  de eigen tuin, een eigen atelier of de eigen woning voor de bezoekers open.  

Voor de editie van 2018 zullen de locaties wederom worden aangegeven op onze flyer, hierop zal de plattegrond van de route komen te staan en tevens de namen van de deelnemers. Deze flyer zal t.z.t. te verkrijgen zijn bij ons informatiepunt in Dorpscentrum De Blinkerd, Heereweg 150.   Via onze website is deze flyer eenvoudig op smartphone en/of tablet te gebruiken. 

Middels een geel/rode SCHIKROUTE vlag maken wij de lokaties  door heel Schoorl herkenbaar.

 

Ook de beide basisscholen van Schoorl zullen actief  bij de opzet van het evenement betrokken  zijn!

De leerlingen van groep 5/6 van de 2 scholen  werken  aan een kunstproject. De gemaakte werken  presenteren zij tijdens het SCHIK weekend. Wij gaan de scholen weer volgen  in de weken voor SCHIK 2018. Via deze website houden wij je op de hoogte!

 

Kun je zomaar meedoen met SCHIK?

Om deel te kunnen nemen aan SCHIK is geen opleiding vereist, maar dien je als kunstenaar wel (semi)professioneel of als serieus amateurkunstenaar met kunst bezig te zijn.

Elke deelnemende kunstenaar dient  in enige vorm aan Schoorl gebonden te zijn. Dit kan zijn omdat je in Schoorl geboren, getogen of woonachtig bent, of bij een  KvK geregistreerde ( Schoorlse) instelling lessen in beeldende kunst volgt.

Om SCHIK goed te kunnen organiseren en om de bezoekers een gevarieerd aanbod te kunnen geven, heeft het bestuur van SCHIK de aangemelde kunstenaars beoordeeld, hiervoor is een beoordelingscommissie aangesteld. Het uiteindelijke besluit tot deelname ligt echter bij het gehele bestuur.

 

Wanneer vindt Schik plaats?

De edities staan voor alle "even" jaren het 2e weekend van juni op de agenda!

 

Zijn er kosten aan verbonden?

Elke deelnemende kunstenaar van SCHIK editie 2018 wordt verzocht om voor € 15,00 vriend te worden van Schik als tegemoetkoming in de marketingkosten.

De vlag die je locatie aangeeft is in bruikleen, hiervoor vragen wij een borg van € 15,00.

Als bezoeker kun je natuurlijk geheel kosteloos genieten van alles wat er wordt geëxposeerd!

Wel moedigen wij een ieder van harte aan ons evenement een warm hart toe te dragen door "Vriend" van ons te worden.

"Vriend" worden kan natuurlijk altijd, ook op de oneven jaren!

SCHIK heeft de ANBI status, wat betekent, dat je bijdrage fiscaal aftrekbaar is. Zie hiervoor de toelichting onder Evenement -- ANBI

 

Hoe kun je je aanmelden als deelnemer?

De inschrijfperiode voor dit jaar is inmiddels gesloten!!! Mocht je geïnspireerd raken door ons enthousiasme en voldoe je aan de voorwaarden?

In 2020 komt er een nieuwe kans!

 

Op deze website tref je ook de deelnemersvoorwaarden en meer informatie omtrent SCHIK aan.

 

Mocht je na het lezen van onze site nog vragen hebben, dan kun je die mailen naar het secretariaat : info@schikinkunst.nl

 

Wij wensen een ieder alvast veel voorbereidings SCHIK voor 2018 !!

 

Namens het bestuur van Stichting SCHIK.