Deelnemer

Meer informatie

21) Riƫtte de Roode -- Heereweg 189 -- 1871 EG Schoorl

Riëtte de Roode -- Beelden en 3D Objecten --

 

Op aanraden van mijn decaan ben ik de opleiding tot etaleur gaan volgen op het NIMETO in Utrecht. Daar kwam ik in aanraking met design en kunst . Ik leerde veel over de diverse materialen en methoden  om mee te werken.

Na mijn opleiding heb ik gewerkt als etaleur. Nu werk ik al jarenlang in bedrijven waar kunstenaarsbenodigdheden worden verkocht.

Halverwege de jaren 90 leerde ik werken met vormpolymeer. Dat maakte het mogelijk om beelden te maken van allerlei materialen en zonder keramiekoven. Maar toch zo sterk dat het in weer en wind buiten kan staan.

Tegenwoordig maak ik beelden van vormpolymeer waar ik b.v.  stof, zand, zaagsel of kleurpigmenten aan toe voeg. Ik exposeer en maak werk in opdracht.

Ik onderzoek graag de diverse mogelijkheden die vormpolymeer bied. Daarnaast geeft het maken van beelden mij de uitdaging emoties te vangen en uit te beelden in de vormen en kleuren.

Eén van de mooiste dingen van het kunstenaarschap is als mensen een werkstuk van mij zien als een aanvulling op hun leven en het in hun huis koesteren. 

--

Met vriendelijke groeten,

Riëtte de Roode

Riettesculpture

 

 

Website bekijken