Deelnemer

Meer informatie

34) Nannette Heijnen -- "Atelier De Kim"-- Bovenweg 6 -- 1871 VN Schoorl

Nannette Heijnen -- schilder in olieverf,acryl en met name portrettist in pastelkrijt

Expositie in oude basisschool:  "Atelier De Kim" 

 

Nanette Heijnen -geboren in Haarlem in 1967- schildert en tekent zolang zij zich kan herinneren.Toentertijd is de keuze niet op de Rietveld Academie gevallen maar op de Amsterdamse grafische school.

Na deze succesvol afgerond te hebben bleef de dringende behoefte bestaan om ook vrij te kunnen werken. Vele lessen bij verschillende kunstenaars in de hoofdstad en later in Alkmaar hebben ertoe bijgedragen dat deze passie is blijven bloeien.

De laatste jaren is er echter meer ruimte gekomen om zich verder te ontwikkelen en breder invulling te geven aan haar schilder- en tekenkunst. Sinds begin van dit jaar heeft zij een prachtige Atelierruimte in Schoorl tot haar beschikking.

Nanette heeft een speciale band met Italië. De vele smalle straatjes, de geluiden, de geuren, de pleinen en het leven dat zich voornamelijk buiten afspeelt. Het land waar de inspiratie voor haar overal aanwezig is. Met vlotte toets geeft zij op sfeervolle wijze invulling aan het licht en het donker.                    Dramatiek en serene rust wisselen elkaar hierbij af. Maar ook het Nederlandse platte land blijft haar boeien, het water, de lucht en de spiegelingen.

Naast vrij werk schildert zij ook in opdracht. Meestal zijn dat portretten. Sinds haar lessen bij Rob Houdijk is zij zich meer gaan toeleggen op het gebruik met softpastels. Omdat zij er daarbij graag voor kiest de geportretteerde vanuit een wat andere invalshoek op het doek of op papier te zetten ontstaat er een intrigerend portret.

Voor vragen kunt u haar een berichtje sturen via de mail, FB Messenger of gewoon even bellen.

www.nanetteheijnen.nl

Atelier 40

Bovenweg 6 Schoorl

06-12070033