Deelnemer

Meer informatie

7) Evelien Linschoten -- Plevierweg 10, Groet -- gemeente Plantsoen

Evelien Linschoten  - expositie vilt en textiele werkvormen

De magie van schapenwol

Evelien Linschoten ('67) ontdekte het vilten bij Rita Koolen in Bergen. Daar raakte ze helemaal enthousiast door de mogelijkheden van het vilten. Later volgde zij nog vele viltcursussen bij  andere docenten

Ze raakte geïnspireerd door de veelzijdigheid van schapenwol. “Het heeft voor mij bijna iets magisch: hoe de losse wolvezels aan elkaar hechten door  ze gewoon maar op elkaar te leggen en te bewegen met water en zeep. Zo veranderen ze even later in een vaste lap, een kledingstuk, een mand of een andere stevige vorm zonder dat daar een naaimachine aan te pas komt!” 

Evelien werkt met verschillende soorten wol. Wol van ver weg zoals gekleurde biologische Merino wol of IJslandse wol maar ze gebruikt ook wol van heel dichtbij: prachtige schapenwol van schapen uit de wei in Groet!

Verder werkt ze met allerlei plantaardige vezels en zijde. Al deze materialen verwerkt ze tot prachtige kunstwerken die in huis kunnen staan of hangen maar ook in de tuin als prachtig object kunnen dienen.

Haar atelier is in Burgerbrug bij Cultureel Ontmoetingcentrum aan de Grote Sloot 116A in Burgerbrug. Daar bent u op vrijdag altijd welkom voor een kopje koffie!

Evelien exposeert dit jaar buiten, in het parkje voor haar huis op de hoek van de Plevierweg/ Meeuwenlaan waar ze de bomen en struiken als achtergrond gebruikt voor haar wandpanelen en manden.

 

  

Website bekijken