Deelnemer

Meer informatie

31) Jackie Barbour -- Heereweg 96 -- 1871 EK Schoorl

Jackie Barbour -- klei beeldjes -- exposeert samen met Rob Barbour

Expositie in schuur en achtertuin.

Welkom in de foto en beelden tuin van Rob en Jackie. Jackie en Rob zijn getrouwd en hebben twee kinderen: Sarah en James.

Het gezin woonde tot 2012 in Tanzania, in een door henzelf opgezet natuurreservaat: Kisampa Private Conservation Area. De fascinatie met olifanten is in Kisampa begonnen. Overdag hielden de grijze reuzen zich vaak schuil, pas in de late namiddag of in de vroege ochtend vertoonden groepen olifanten zich. Af en toe liepen de olifanten ’snachts verbazend stilletjes door het kamp en dronken ze al het water op wat bedoeld was voor de douche en voor de was. Dat water haalde het gezin uit de Wami rivier, welke de zuidelijk grens van het natuurgebied vormd. Aan de oever van deze rivier vond Jackie rivierklei waarvan ze haar eerste klei olifanten beeldjes maakte.

Rob heeft zich in de afgelopen jaren toegelegd op zijn werk als wild life gids en fotograaf. Hij neemt als “Personal Guide” voor het bedrijf Epic Private Journeys clienten mee de Afrikaanse bush in op zoek naar wild life, cultuur en avontuur.

Rob en Jackie zetten zich in voor het behoud van het natuurgebied Kisampa. Daarom gaat de opbrengst van verkochte fotos en beeldjes naar Kisampa om daar te helpen bij de financiering van habitat behoud en anti-stroperijmaatregelen zoals het plaatsen van cameras en de bekostiging van patrouiles.

Jackie en Rob hopen dat hun olifanten een nieuw thuis zullen vinden bij mensen in Nederland, mensen  die de olifanten in Kisampa een warm hart toedragen.